Menu

 

Risicomanagement / Bedrijfscontinuïteit

Contact

Wat doet inniti?

Rekening houdend met uw doelstellingen, kijkt inniti naar alle risico’s binnen uw bedrijf en draagt oplossingen aan waardoor de kans op succes vergroot wordt en verliezen beperkt blijven.

Inniti zorgt, op een gestructureerde wijze, voor overzicht, duidelijkheid en inzicht.

Contact
  1. inniti
  2. Bernard
  3. Voordelen
  4. Werkwijze
Features
Achtergrond
Gedurende 25 jaar had ik een adviserende rol bij één van de grootste verzekeraars van Nederland. Mijn werkzaamheden bestonden uit het inschatten en beheersen (of beheersbaar maken) van verzekerbare risico's van ondernemers. Een uitgebreid verzekeringspakket bleek geen garantie voor continuïteit aangezien voor ca. 50% van deze ondernemers nog altijd faillissement volgt na een grote calamiteit. In andere situaties wordt er te veel veiligheid gezocht wat kosten met zich meebrengt. Veelal staat tijdens het advies het product van de verzekeraar centraal, niet de ondernemer zelf, waardoor de niet verzekerbare risico's onbesproken blijven.
Wat kunt u verwachten
U kunt van mij een deskundig advies verwachten waarbij eerst gekeken is of een risico beheersbaar is en pas daarna of deze gefinancierd moet worden. Mijn advies start met een grondige analyse waarbij ik gebruik maak van een bewezen effectieve methode en een bedrijfscontinuïteit tool. Deze tool bevorderd efficiëntie en effectiviteit bij het realiseren van de bedrijfscontinuïteit doelen.

Ik ben geregistreerd in het Risk Management Register (RMC) en  Registeradviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®).

?

*Overzicht, inzicht in risico's en kansen
*Onafhankelijk en waar noodzakelijk samenwerking met relevante partijen
*Tevredenheidsgarantie
*Vrijwel altijd kostenreducties

Dag 1:
Inniti kijkt bedrijfsbreed naar alle mogelijke risico’s. Als leidraad voor het gesprek wordt gebruik gemaakt van het dynamisch businessmodel. In eerste instantie wordt rekening gehouden met de belangrijkste afhankelijkheidsrisico’s. Vervolgens wordt ingezoomd op de verschillende activiteiten van de de organisatie. Aan de hand van een uitgebreid interview worden per bedrijfsonderdeel verschillende risico’s benoemd. Het resultaat van de risico-inventarisatie wordt opgenomen in een uitgebreid risicoprofiel waarbij gebruik wordt gemaakt van de Continuïteit Monitor.
Dag 2:
In een tweede gesprek wordt dit profiel besproken en in samenspraak een cluster van risico’s/kansen (top-5 of 10) benoemd die vertaald zullen worden in actieplannen.
Dag 3:
In een derde gesprek ontvangt u naast een toelichting een uitgebreide rapportage met aanbevelingen en actieplannen.
Vervolg:
Maatwerk. Met het rapport zijn dan wel de kansen en bedreigingen bekend maar het komt nu aan op de executie van de gevonden punten.

Hulpmiddelen

Risicomanagement

Is een continue proces

Continuïteit Monitor

Duidelijke overzichten

Mobiel werken

Schade opgeven voor chauffeurs via de mobiel

Werken met een App

Mobiel werken, foto's of andere bestanden toevoegen.

Richard Struijs - Struijs Employee Benefits

Bernard is betrouwbaar, ervaren, deskundig en prettig in de omgang. Risicomanagement heeft voor ons en onze klanten toegevoegde waarde!

Richard Struijs - Struijs Employee Benefits
Ger Rampen - Ratex Engineers

Het onderzoek heeft ons niet alleen de ogen geopend, maar het heeft ook tot concrete stappen geleid. Onze offertes hebben we laten toetsen door de Metaalunie en ook de leveringsvoorwaarden zijn kritisch bekeken. Deze zijn nu aangepast. Een andere concrete maatregel die we hebben genomen is het opnieuw laten doorlichten van onze verzekeringsportefeuille. Daar bleken wat zwakke plekken in te zitten. Deze zijn nu hersteld

Ger Rampen - Ratex engineers
Kees Tuijp - Molenaar en Zwarthoed Adviseurs

Ondanks dat het inzichtelijk maken van risico's tot onze werkzaamheden behoort, was het een nuttig en leerzaam traject. De werkwijze is goed en Bernard is een prettig en open in de omvang. Het resultaat van de opdracht staat positief in verhouding tot de kosten en tijdsinvestering.

Kees Tuijp - Molenaar & Zwarthoed adviseurs
Geert Kuiper - Kuiper Transport

Dit traject heeft ons bewust gemaakt van bepaalde risico's.

Bernard is een prettige en aardig persoon om mee samen te werken. Zijn werkwijze is helder en duidelijk en hij doorziet personen goed.

Geert Kuiper - Kuiper Transport Heerhugowaard
: info@inniti.nl
: +31615850823
: +31725091880
Kwerenpad 23
1811 DB Alkmaar
×